Figyelmeztetés

Ez az oldal a magyar kézműves sörökkel foglalkozik, melyek alkoholtartalmú italok. Emiatt az oldal látogatására csak nagykorú felhasználók jogosultak.

Mivel az oldal nagy része Facebook alkalmazás, emiatt a Facebooktól érkező tartalmak (komment doboz, lájk gomb stb.) csak a Facebookra bejelentkezett, nagykorú felhasználóknak jelennek meg. Az oldal teljes funkcionalitásának eléréséhez javasoljuk, lépjen be a Facebookra!

Szeretnéd használni az oldalt?

Igen

Nem

 3 éves az Élesztő - Kézművessörök.hu

2016.04.05.

3 éves az Élesztő

Idén három éves az Élesztő, a hazai kisüzemi sörforradalom előretolt helyőrsége.


A Főzdefeszt farvizén, azzal szoros kapcsolatban alakult multitap bar mára külön helyet vívott ki magának a pesti éjszakában és a híre külföldre is eljutott, a Guardian tavaly beválasztotta Európa 10 legjobb craft-beer kocsmája közé, és amikor Anthony Bourdain Budapesten járt, ő sem mulasztotta el az alkalmat, hogy benézzen egy sörre.

Az Élesztő kultúrateremtő hatása lassan kezdi magával húzni a környezetét is, a IX. kerület mára valóságos kézművessör-negyed lett, a szomszédos Tompa utcában az elmúlt években három craft-beer bar is nyílt. Ezt a jelenséget hivatott bemutatni az április 8-i hétvégén, az Élesztő szülinapjával egyidőben először megrendezett District IX fesztivál is, mely 1999 méteren 99 sörcsapról kínál kézműves söröket annak, aki egészében kívánja látni mekkorát fejlődött a kerület sörkínálata az elmúlt években.

Az Élesztő kezdettől fogva több akart lenni, mint egy 28 csapos multitap bar. Az alapítók célja az volt, hogy egy újhullámos gasztronómiai sétálóutcát alakítsanak ki a 100 éves volt üvegfúvó műhely belső udvarán. Ezért a csapszék mellett megnyitották a Frissítő Sörkoktélbárt, a Fej Tor Potroh Grillkonyhát, a Brew Stúdió házisörfőzőstudiót, a Rengeteg Kávézó és Medvemenhelyet, a szülinapi hétvégén pedig megnyit a Hopstel sörhotel és a VinoPiano Fröccsterasz és Borbár is így ma már azok is megtalálják a számításukat, akik nemcsak a kézműves sörök, de a kézműves borok iránt is érdeklődnek.

Az Élesztő tavaly óta saját gerilla-sörfőzdét is alapított, melynek neve Yeast Wörks, és a Guri sörfőzdében főzi innovatív mégis kocsmabarát söreit, köztük olyan slágerekkel, mint a Black Mamma vagy az Egymilliárd Megawatt. A Yeast Wörks az Élesztő harmadik születésnapján egy olyan új sörműfajt vezet be, mely egészen új távlatokat nyithat a magyar kocsmakultúrában. A londoni Signature Brewery-val és a Hübris gerillafőzdével a jászapáti Guri Sörfőzdében megfőzték az első magyar „cask-ale”-t, mely a III. név alatt fut. Ez a könnyeden habzó, selymes és gyümölcsös, alacsony alkoholtartalmú ital évszázadok óta a brit pub-kultúra alapköve: ez tetszi lehetővé, hogy az angolok a fél életüket a berúgás veszélye nélkül eltölthessék a pubokban.

3 éves az Élesztő kommentjei: 
2024 © Digital Board Networks Kft » Rólunk|Jognyilatkozat (minden jog fenntarva!)|Adatvédelmi nyilatkozat - Made with love by Piarsoft - LÁBLÉC KINYITÁSA