Figyelmeztetés

Ez az oldal a magyar kézműves sörökkel foglalkozik, melyek alkoholtartalmú italok. Emiatt az oldal látogatására csak nagykorú felhasználók jogosultak.

Mivel az oldal nagy része Facebook alkalmazás, emiatt a Facebooktól érkező tartalmak (komment doboz, lájk gomb stb.) csak a Facebookra bejelentkezett, nagykorú felhasználóknak jelennek meg. Az oldal teljes funkcionalitásának eléréséhez javasoljuk, lépjen be a Facebookra!

Szeretnéd használni az oldalt?

Igen

Nem

 Magazin - Kézművessörök.hu

Sörtudástár

2016.04.05.
Cask Ale

Cask ale az a sört, amit nem érint soha gáz, erjed még a cask-ban és egy pumpa segítségével csapolják.

2016.04.05.
3 éves az Élesztő

Idén három éves az Élesztő, a hazai kisüzemi sörforradalom előretolt helyőrsége.

2015.12.04.
Sörtörténet

Az első sör egyidős az emberiséggel, bár annak íze valószínűleg egészen eltérő volt a mai italokhoz képest. Csupán pár száz évvel ezelőtt nyerte el mai ízét.

2015.12.04.
Sör alapanyagai – komlók, maláták, élesztők, víz

A sör alapanyagai a sörcímkéről ismerős unalmas és semmitmondó felsorolás: víz, árpamaláta, komló, élesztő. A sorrend a sörbe kerülő alapanyagok mennyiségét tükrözi.

2015.12.04.
Sörfőzés technikája – házi, kis- és nagyüzem

A sörfőzés legfőbb gabonája az árpa. A malátázás során (ami nem a sörfőzés folyamatához tartozik) az (árpa)magokat csíráztatják, hogy enzimkészletük aktiválódjon, majd aszalják és szárítják. Ezt követően kerül a sörgyárba, a sörfőzdébe vagy az eltökélt házi sörfőzőmesterhez. Lássuk a sörfőzés alapvető folyamatait

2015.12.04.
Sörmarketing – történetre és alapjai

A mai világban hozzá vagyunk szokva, hogy az életünket körülvevő termékek és szolgáltatásokat megtöltik olyan üzenetekkel, amik már rég nem tartoznak a termék vagy szolgáltatás magjához, mégis magától értetődőnek vesszük a jelenlétüket.

2015.12.04.
Sörkereskedelem alapjai

A kereskedelemnek az adás-vétellel járó profit keletkezése mellett volt egy másik pozitív hatása is: az áru cseréjével folyamatos információcsere is zajlott.

2015.12.04.
Sör export-import

A sörök országok közötti adás-vételének története az 1700-as évektől indult, amikor elért a sörfőzési technológia arra a szintre, hogy a palackozott termékek kibírtak egy hosszabb szállítási időt anélkül, hogy komolyabban változott volna a sör íze.

2015.12.04.
Sörszcéna a sörforradalom után

Az 1970-es évek elején elindult az amerikai sörforradalom, amely átgyűrűzött Európába, azon belül Magyarországra is.

 
 
2024 © Digital Board Networks Kft » Rólunk|Jognyilatkozat (minden jog fenntarva!)|Adatvédelmi nyilatkozat - Made with love by Piarsoft - LÁBLÉC KINYITÁSA